Veelgestelde vragen

Ik heb een vraag, hoe kan ik jullie bereiken?

Je kunt ons eenvoudig bereiken door ons een mail te sturen naar info@rescuedteam.be of door jouw gegevens na te laten via onze contactpagina.

Doen!

Ik zou graag meewerken als vrijwilliger, hoe doe ik dit?

Stuur een berichtje met jouw gegevens naar info@rescuedteam.be. Wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Je kunt ons ook bereiken via de contactpagina op onze website.

Kan ik RESCUEd TE4M financieel ondersteunen?

Zeker, giften kunnen overgemaakt worden op rekening BE52 0019 3178 5009 van de VZW 4e Musketier Belgie met vermelding van een specifiek project.

Bij een organisatie als RESCUEd TE4M horen algemene kosten (Verzekeringen, adminstratie, Website, … ) Daarvoor wordt er bij elke gift 4,44% op zij gezet voor deze kosten.

Trooper

Trooper? Misschien ken je het wel van de verenigingen in jouw omgeving.

Aankopen die je doet via Trooper, zorgen ervoor dat RESCUEd TE4M een extra centje krijgt.

Hoe doe ik dit? Bekijk even onderstaand documentje:

Trooper – Hoe

Samengevat:

1. Ga naar www.trooper.be
2. Kies bij vereniging voor RESCUEd TEAM
3. Geef aan op welke webshop je je aankoop wil doen.
4. Hier wordt gevraagd of je je bekend wil maken, is helemaal niet verplicht.

Belangrijk om weten: jij betaalt niet extra door deze werkwijze. Het is de webshop die een klein percentage ter beschikking stelt van RESCUEd TE4M.

Dikke mercie!

Wat is jullie missie?

Mensen helpen in een noodsituatie is de missie van RESCUEd TE4M. We doen dit vanuit een christelijke inspiratie, met respect voor ieder individu, ongeacht zijn of haar afkomst, culturele of religieuze achtergrond. In het helpen vinden we samenwerken heel belangrijk.

Hierdoor worden fijne- en zinvolle relaties opgebouwd. Waar de nood zich voordoet, is voor ons minder belangrijk. Wat we voor iemand kunnen doen, is wat telt.

 

Basistekst:

Ik verzeker jullie: “Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de minste van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.” (Matt 25:40)

Baseline: Gerechtigheid in Actie.


En hoe vertalen jullie deze missie concreet?

Wij reageren op concrete noodsituaties en hulpvragen. Deze kunnen zich voordoen in binnen- of buitenland, bij een individu of in een gemeenschap.

 

We handelen alleen of in samenwerking met andere partners. Afhankelijk van de situatie ondersteunen we elkaar of nemen we de leiding.

 

 

RESCUEd TE4M is een vrijwilligersorganisatie, die een veilige omgeving biedt voor de vrijwilligers die zich willen inzetten om hulp te bieden aan mensen of humanitaire instellingen in nood in binnen- en buitenland.
  

Ondersteuning kan geboden worden op vele manieren. Daarom zijn we van mening dat elke vrijwilliger, ongeacht zijn of haar kunnen, kan worden ingezet bij RESCUEd TE4M.

 

Zoals in onze missie beschreven, handelen wij vanuit christelijk perspectief. Matt. 25:40 is hierbij ons vertrekpunt. In ons handelen maken wij geen onderscheid naar persoon, culturele of religieuze achtergrond. De mens in zijn noodsituatie staat voor ons centraal. Wij schamen ons echter niet voor onze achtergrond, we zijn daar duidelijk in, doch steeds met respect voor de ander.
  

Als RESCUEd TE4M vinden we een goede organisatie belangrijk.  De organisatie mag echter geen doel zijn op zichzelf.

 

Open en eerlijk met elkaar omgaan vereist een goede communicatie. We maken hiervoor gebruik van de geëigende kanalen.

 

Als RESCUEd TE4M willen we herkenbaar zijn. Zo is het voor anderen duidelijk wie we zijn.

 

Wij betekenen niets zonder elkaar. M.a.w. een goede zorg voor elkaar is hierin zeer belangrijk.