2023 – Moldavie – RESCUEd TE4M Brugge

R2023 Moldavië – RESCUEd TE4M Brugge

Rescued Team Moldova vrijdag 1 – 7 april 2023.

Het eerste team heeft heel wat werk verzet. Door de plaatselijke mensen was het gemeenschapshuis zoveel als mogelijk leeg gemaakt. Het team heeft reeds vorm gegeven aan de toekomstige indeling van het gemeenschapshuis. Muren werden gezet, de voorbereiding gedaan om leidingen te kunnen leggen. Er moest ook veel geruimd worden. In de loop van de week begon het kouder te worden en kwam de eerste sneeuw. In deze omstandigheden is het moeilijker werken, maar zoals ze hier zeggen, moeilijk gaat ook.
Dank zij de giften die we mochten ontvangen werd al heel wat materiaal gekocht. We hebben uw hulp echter blijvend nodig!

Rescued Team Moldova vrijdag 28 april – zaterdag 6 mei 2023

Het tweede team heeft kunnen verder werken op de fundamenten die gelegd zijn door Team 1. In tegenstelling tot het eerste team, konden we genieten van prachtig lenteweer. Er werd in het hele gebouw gevloerd, electriciteit gelegd, waterput gedolven en aangesloten, een grote luifel gemaakt om bij regenweer de toegang tot het gebouw te beschermen en uiteindelijk werd ook de sceptische put en de afvoer daar naartoe afgewerkt. Heel wat werk!
Er blijft natuurlijk nog een en ander te doen. We bespreken later met de kerngroep hoe we dit verder kunnen aanpakken.
Rest een woord van dank, aan allen die door hun inzet, financiële ondersteuning en hun medewerking dit project mogelijk gemaakt hebben!