2019 – Roemenie – RESCUEd TE4M Brugge

Roemenië – RESCUEd TE4M Brugge

We schrijven herfstvakantie 2018. Wanneer Wouter, Jakob, Jaap, Sem, Joachim en Nick op de terugweg zijn van het 4M XCC in de Ardennen wordt gesproken over de plannen.

Het karakterweekend (of XCC zoals het nu heet) in Schotland staat op de eerste plaats van het verlanglijstje. Jaap oppert dat hij een vraag gekregen heeft om in Roemenië een gemeente te helpen. Zij hebben een kindertehuis. Om in aanmerking te komen voor subsidies, moeten ze over een volwaardig speelplein beschikken.

Wanneer dit kindertehuis gesubsidieerd wordt, kunnen ook ouders met een kleiner inkomen bij hun terecht, zodat ze kunnen gaan werken.

We hoeven er eigenlijk niet lang over na te denken. In de maanden die volgen op de XCC worden alle voorbereidingen getroffen. Een vrachtwagen, volledig gevuld met hulpgoederen vertrekt richting Huneduara in Roemenië.

In mei 2019 vertrekt een groep van zo’n 25 vrijwilligers richting Hunedoara. In één week wordt een volledig speelplein opgebouwd. Dit is meteen ook het eerste buitenlands initiatief van RESCUEd TE4M.